Trimmet

I en lugn och fräsch salong med modern utrustning kan du få hjälp med all typ av pälsvård 
för
just din hund eller katt.  

 

Klippning
Alla raser - både stora och små. Du får din hund klippt enligt standarden eller efter eget önskemål. Bad ingår i klippningen för att få bästa resultat. Först grovklipper jag och tar hand om de värsta tovorna om hunden har sådana och rakar om det ska göras. Då försvinner alla stickiga hår som kan klia och irritera hunden när jag duschar den. Sedan fönas hunden torr. Därefter finklipper jag i den frisyr vi kommit överens om. Resultatet blir då bäst och mest hållbart.
 

 Trimning
 
Du får din hund trimmad enligt standarden eller också efter eget önskemål. Bad tillkommer extra. Vill du ha din strävhåriga hund klippt av någon anledning så gör jag självklart det. Ex. för mjuka pälsar, hudproblem eller hjärtfel.

 Hunden ska inte vara nybadad (inget bad minst två veckor innan trimning) för att det ska vara lättare att trimma både för hunden och mig. Först kammar jag igenom pälsen för att separera hårstråna. Sedan använder jag oftast bara fingrarna och trimmar (plockar) bort det översta lagret päls som är i fällning. På vissa känsliga ställen (runt pung, snopp, vulva och anal) klipper man bort pälsen.

Man bör hålla en trimpäls i så kallad rullning, det vill säga att man trimmar den var 8–12:e vecka, då sätter tillväxten av ny fin sträv päls igång och resultatet blir att när man trimmar bort det översta lagret päls så har hunden alltid ett fint lager av kort sträv päls under.
Om man inte trimmar regelbundet så kommer inte den processen i gång och då har inte hunden något fint lager under utan har då bara underull som kan vara gles och då kan hunden se lite naken ut när den är nytrimmad.
Bada hunden kan man göra efter en trimning men tänk då på att använda ett milt schampo för hudens skull. Det allra bästa är om man kan vänta i alla fall ett par dagar efter trimbesöket med att bada.
 

 

  Bad
Jag  hjälper dig med bad . Hundarna blir fönade torra och sedan genomborstade efter badet. Du får alltid med dig en torr och genomkammad hund hem. Kloklippning och öronrengöring ingår alltid i badet.

 Jag blöter igenom pälsen ordentligt, tvättar två gånger med ett bra schampo (att skölja ur schampot ordentligt är jätteviktigt). Jag  använder balsam om det är en pälstyp som kräver det (som till exempel tovar lätt eller om hunden har långt behäng eller badas ofta), sedan är det dags för att torka/föna hunden torr.

    

Ett bad kan vara ganska tidsödande, framför allt föningen som kan ta 1-3timmar. Till exempel, om det är en pudel måste pälsen vara helt torr ifrån botten annars kommer den snart att trassla ihop sig. Då låter jag alltid hunden ligga eller sitta om den vill, för att det inte ska bli för jobbigt att stå.
 


Tovutredning
Har du tappat kontrollen över pälsen och allt är bara en tova?

Jag hjälper dig med tovutredning och sedan kan vi sätta upp en stående tid åt dig för att hålla pälsen under kontroll.
Jag kan erbjuda tovutredning om det är möjligt att reda ut tovorna.

Då tar jag betalt per timme. Det går inte att reda ut om det har blivit så kallade kakor av tovor i hårbotten. Dom går ej att reda ut och det finns inget annat att göra än att klippa/raka bort dem.

 

Jag brukar försöka klippa ihop med den övriga pälsen så att hunden efter omständigheterna ser så fin ut som är möjligt. Sen är det bara för matte/husse att hålla efter pälsen och börja om på nytt med kamning och borstning.  
 

 
Klor och öron

Vill du bara ha hjälp med kloklippning är det inga problem. Det kan jag ta under butikens öppettider på drop in.
Vid trimning, klippning, bad eller tovutredning ingår kloklippning och jag tar också bort eventuellt överflödigt hår i öronen om det skulle behövas.

  Katter
Katter är också välkomna!

Jag rakar bort tovor, kammar igenom päls och badar.